Patroon poncho

Zelf een poncho maken

Wil je zelf een poncho maken? Wist je dat een poncho van oorsprong een Zuid-Amerikaans kledingstuk is? Eigenlijk is het gewoon een rechthoekige doek met een gat erin. In de jaren zestig werd de poncho ook bij ons populair; vooral hippies droegen de kleurrijke poncho’s graag.

Patroon poncho

Regenjas

Iedereen kent ook wel de regenjas poncho’s. Ideaal op de fiets of tijdens een lange wandeling. In Nederland ook absoluut geen overbodige luxe. Toch zien we ook steeds meer de poncho opduiken in het modebeeld. Wanneer je zelf een patroon van een poncho zoekt, is het verstandig eerst eens te kijken welk type poncho je wilt maken.

Patroon

Wil je een patroon van een poncho die je kunt breien of haken? Of wil je een patroon van een poncho die je van stof kunt maken. Een poncho maken is vrij eenvoudig, zeker als je een beetje handig bent met naald en draad. Wanneer je een patroon van een poncho hebt die je moet breien of haken, kost dat natuurlijk meer tijd dan wanneer je zelf een poncho gaat naaien.

Tips

Vaak kun je gratis een patroon van een poncho (of van andere kledingstukken) vinden op internet. Ook op Engelse sites worden vaak veel patronen aangeboden en je kunt deze patronen eenvoudig vertalen.

Bezoekers zochten ook op: